9/12/16

Correr corriendo, no running...

Documental sobre el running: La gran obsessió.
https://www.youtube.com/watch?v=6Q9Od07iVok

Per a alguns deu ser una moda, una obsessió. Però, per a d'altres, també és "un tobogan de sensacions"; "un moment molt personal, en què et trobes amb tu mateix"; "una manera de respirar aire pur i veure sortir o posar-se el sol"; "una manera de sentir-se viu"...

Algunes dades importants, facilitades per experts:

- caminar i córrer va ser molt important per a l'evolució de l'espècie humana, pels canvis en la morfologia de la cadera, la pelvis i els peus.
- Córrer és una activitat saludable, està demostrat.
- Un nou concepte: "entrenament invisible", que consisteix en hidratar-se, tenir una bona alimentació, descansar bé...
- El 94% dels corredors participa en carreres populars de forma habitual. Sóc un dels del 6%, el meu número preferit.
- Quan correm fins a 30 km, podem gestionar els hidrats de carboni. És un límit metabòlic. A partir d'aquesta xifra, i no diguem córrer una marató (42 km i escaig), suposa una agressió física molt important per al nostre cos, per a la que hem d'estar preparats.
- 5 de cada 1000 corredors presenta alguna anomalia cardiovascular.
- Ens gastem una mitjana de 700 euros a l'any en material esportiu...
- Però no som capaços de pagar 40 o 60 euros en un bon reconeixement mèdic o prova d'esforç, que pot salvar-nos la vida.
- Córrer, com el tennis o el pàdel, té la seva tècnica. Si no la tens val més que no corris perquè et pots lesionar amb facilitat.
- Els corredors obsessius són persones perfeccionistes, molt preocupades pel que pensen els altres d'elles.
- El 3% dels corredors tenen risc de tenir addicció a l'exercici. Jo els anomeno runners.
- Un de cada cinc corredors es lesiona almenys una vegada a l'any.
- Córrer és gaudir, s'ha de fer per plaer, però l'entrenament no ha de condicionar la teva vida familiar, personal, professional...
- L'esport s'ha de fer per a un mateix, no per compartir-ho a les xarxes socials. Quan aconsegueixes fer-ho sense necessitat d'explicar-ho n'entens l'essència.

Frases per al record:
"La ment estén xecs que el cos no pot pagar".
"Querer es poder... però dóna't el teu temps".
"Si s'entrena, s'entrena. Però si no, és perquè en aquell moment estàs fent una altra cosa tan o més important, que et ve més de gust i que també has de gaudir".

Em quedo amb això: còrrer és humilitat, esperit de treball, disciplina, una bona manera de viure més saludable i de viure amb tu mateix. En un món en què estem envoltats d'estímuls externs, és una interessant forma d'interiorització. És una filosofia de vida.

No hay comentarios:

Publicar un comentario